Waarom?

Meer dan 285.000 jongeren gaan elke week naar hun jeugdbeweging. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. En dat willen we met onze feestdag vieren! We willen ons tonen als jeugdbeweging - Jeugdbewegingen bieden het hele jaar rond een werking aan aan kinderen en jongeren, met het zomerkamp als hoogtepunt! - Jeugdbewegingen bieden een model aan waar je verschillende leeftijdsgroepen doorloopt en tot slot je kan inzetten als leid(st)er. - Spel, groep, groei en ontplooiing staan centraal! Je doet er heel wat ervaring op, die je je hele leven blijft meedragen. - De eindverantwoordelijkheid van een groep ligt bij jongeren zelf. Een jeugdbeweging is niet alleen voor jeugd, maar ook door jeugd! - We willen ons tonen aan de buitenwereld, om ook de jongeren die niet aangesloten zijn bij een jeugdbeweging warm te maken.

Vrijwilligers in de bloemetjes zetten

We willen de vele leiding die ons land telt bedanken voor hun vrijwillige inzet, het hele jaar door!

Hoe?

We komen als jeugdbewegingen gezamenlijk naar buiten. - Acties worden zoveel mogelijk samen met andere jeugdbewegingen georganiseerd. - We willen alle jeugdbewegingen de kans geven om deel te nemen aan een actie van DVDJB in de buurt. - Van elke jeugdbeweging wordt er iemand afgevaardigd in de nationale stuurgroep. - Vaak in samenwerking met de jeugddienst, de jeugdraad, scholen. - We komen ook letterlijk naar buiten, in de publieke ruimte, in uniform, om jeugdbewegingen en iedereen die lid is in de kijker te zetten.

Wat?

Dag van de Jeugdbeweging gaat altijd door vrijdag de week voordat de herfstvakantie begint (dus niet de laatste vrijdag voor de herfstvakantie). Een actie van #DVDJB gaat door tijdens de 24u die die dag telt. Allerhande, coronaveilige, acties: ontbijt, 4-uurtje, spel, fuif, kampvuur, bedankingsetentje ...