Waarom?

Op Dag van de Jeugdbeweging tonen we dat we trots zijn op onze jeugdbewegingen. We zetten alle jeugdbewegingen in de kijker en tonen aan de buitenwereld welke meerwaarde ze bieden. Op deze manier stellen we ons open voor nieuwe leden en verlagen we drempels om bij de jeugdbeweging te komen. Daarnaast zetten we in op bedanking van onze leden, leiding en vrijwilligers. We waarderen hun engagement. Dag van de Jeugdbeweging is een moment van samenhorigheid, over de jeugdbewegingsgrenzen heen. Maar het is ook vooral een dag vol plezier, spel en feest. We streven ernaar zo veel mogelijk leden van een jeugdbeweging een fijne tijd te bezorgen.

Vrijwilligers in de bloemetjes zetten

We willen de vele leiding die ons land telt bedanken voor hun vrijwillige inzet, het hele jaar door!

Hoe?

We komen als jeugdbewegingen gezamenlijk naar buiten:
- Acties worden zoveel mogelijk samen met andere jeugdbewegingen georganiseerd.
- We willen alle jeugdbewegingen de kans geven om deel te nemen aan een actie van DVDJB in de buurt.
- Van elke jeugdbeweging wordt er iemand afgevaardigd in de nationale stuurgroep.
- Vaak in samenwerking met de jeugddienst, de jeugdraad, scholen.
- We komen ook letterlijk naar buiten, in de publieke ruimte, in uniform, om jeugdbewegingen en iedereen die lid is in de kijker te zetten.

Wat?

Dag van de Jeugdbeweging gaat altijd door vrijdag de week voordat de herfstvakantie begint (dus niet de laatste vrijdag voor de herfstvakantie). Een actie van #DVDJB gaat door tijdens de 24u die die dag telt. Allerhande, coronaveilige, acties: ontbijt, 4-uurtje, spel, fuif, kampvuur, bedankingsetentje ...