Bereken je publiekscapaciteit

Om je evenement zo veilig mogelijk te organiseren, dien je rekening te houden met de afstandsregels en het maximum aantal deelnemer. De locatie bepaalt het werkelijke aantal toeschouwers dat toegelaten is. De grootte van je ruimte en de afstand van het publiek tegenover elkaar, bepalen hoeveel personen je kan verwelkomen. 

Hoe kan je dat berekenen en waar moet je rekening mee houden?

     •   Bereken de grootte van je publiek gedeelte. Let erop dat social distancing altijd mogelijk moet zijn in doorgangen en op plaatsen waar er publieksstromen zullen zijn.
     •   Het evenementprotocol gaat uit van 4 m² per persoon indien zittend (of statisch) en 10 m per persoon indien bewegend. Er wordt in het aantal nodige m² per persoon een onderscheid gemaakt omdat het risico groter is als je staat. Bij staande evenementen mag er tevens niet geconsumeerd worden.
     •   Houd bij het berekenen van je capaciteit rekening met de aanwezige sanitaire voorzieningen. 

Op basis van deze aandachtspunten kan je de publiekscapaciteit berekenen.
Dag van de Jeugdbeweging is er voor iedereen, van lid tot leiding en iedereen die de jeugdbeweging wil leren kennen. Voor kinderen tot 12 jaar gelden in het algemeen minder strenge voorschriften. Van zodra groepen gemengd zijn, wat vaak het geval is op publieke ruimtes, gelden de strengste maatregelen en moeten ook kinderen jonger dan 12 jaar alle veiligheidsmaatregelen volgen.